HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nézzen online sorozatokat a blogban' Jó szórakozást '

Sorozatok Blogja az online sorozatokra irányít.Olvassa el az információt és ha tetszik a sorozat , nézze meg a sorozatot. Jó szórakozást '

Utolsó kommentek

Friss topikok

Kategóriák

Indavideó

Indafotó képek

Külső feed

Houston we have a problem

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Tom és Jerry

2014.03.09. 12:20 N Karesz

A Tom és Jerry (Tom and Jerry) egy sikeres és hosszú életű, színes, amerikai (Technicolor) rajzfilmsorozat, amelyet William Hanna és Joseph Barbera írt és rendezett a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió számára. Annyira népszerűvé vált a két figura, hogy még napjainkban is készítenek kisebb epizódokat, vagy egész estés filmeket. A sorozat epizódjai – számos egyéb kitüntetés mellett – összesen hét Oscar-díjat nyertek

TomandJerry.jpg

William Hanna és Joseph Barbera összesen 114 epizódot készített 1940 és 1957 között az MGM stúdió animációs részlegénél Hollywoodban, Kaliforniában. 1957-ben az MGM bezárta az animációs részlegét, azzal a jelmondattal, hogy az ismétlések ugyanannyi jövedelmet hoznak, mint az újonnan készítettek.

1960-ban az MGM stúdió arra a döntésre jutott, hogy mégis folytatni kellene a sorozatot, ezért Joe Vogel (akit a döntés miatt később kirúgtak) ötlete alapján újabb 13 Tom és Jerry epizódok készültek a Rembrandt Films gondozásában, Csehszlovákiában, Gene Deitch vezetésével. Ekkor a producer William L. Snyder és a zeneszerző Steven Konichek (eredeti nyelven Štěpán Koníček) volt. (Érdekesség, hogy a stáb tagjainak neveit angolosították, nehogy valaki kommunistának higgye őket.)

Az újabb epizódok 1963-tól ismét Hollywoodban készültek, Chuck Jones vezetésével 1967-ig. Chuck Jones 30 évig dolgozott a Warner Bros. animációs részlegénél, ahol a Bolondos dallamok rendezője volt. Ekkor Jones mellett dolgozó animátorok is otthagyták a Warner Bros.-t, és megalapították a Sib Tower 12 stúdiót (aminek a neve 1964-ben MGM Animation/Visual Arts lett), ahol a Tom és Jerry sorozatot folytatták. Jones összesen 34 részt készített, s ezen részek színvonala megközelítette az eredeti Hanna és Barbera által készített részekét.

A Tom és Jerry később újra megjelent a televízióban az 1970-es, '80-as és '90-es években új részekkel, Joseph Barberának, William Hannának és a Filmation Studios-nak köszönhetően. Jelenleg a Warner Bros. rendelkezik a Tom és Jerry jogaival, és készíti a Tom and Jerry Tales-t, amelyet az Egyesült Államokbeli The CW csatornán sugároznak.

A Tom és Jerry sorozat születése Rudolf Isingnak köszönhető, aki az első, az "Elbocsátás (Puss gets the boot)" című epizód producere volt. Eredetileg Ising a két rajzfilmfigurát Jaspernek, és Jinxnek nevezte el, többször hallhatni, hogy a macskát eltartó asszony rászól:

„Jasper?! Jasper! Mm-hmm… that no-good cat!” - azaz - „Jasper?! Jasper! Mm-hmm… az a mihaszna macska!”

William Hanna és Joseph Barbera a hét Oscar-díjjal
Teljes cikk : hu.wikipedia.org
Nézhető : sorozatbarat.co
140 rajzfilm : videakid.hu
Rajzfilmek : gyerekfilmek.hu
Tom és Jerry mesék : mesek.cc
Honlap angol nyelven tomandjerryonline.com

Szólj hozzá!

Címkék: rajzfilmsorozat Tom és Jerry

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatok-blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr785851077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása